Nyheter

• Spår av liv i svenskt urberg ger ledtrådar till sökande efter utomjordiskt liv

[2017-05-09] Spår av liv i svenskt urberg ger ledtrådar till sökande efter utomjordiskt liv

• Ledig tjänst som personalhandläggare

[2017-05-09] Personalhandläggaren är institutionens ledningsstöd i HR-processer såsom arbetsmiljö och rehab, kompetensförsörjning och rekrytering, lönebildning, samt vid förhandling och tillämpning av arbetsrätten.

• Tandong Yao ny hedersdoktor

[2017-04-21] Klimatforskaren Tandong Yao har utsetts till hedersdoktor vid Naturvetenskapliga fakulteten.

• "Flaskpost" från djupet: hur långt ner kan det finnas liv?

[2017-04-11] En tvärvetenskaplig forskningsgrupp under ledning av forskare från universitetet i Utrecht, med deltagare från bland annat Göteborgs universitet, har funnit nya ledtrådar till hur djupt ner i jordens inre det kan finnas liv, på planetens djupaste plats: Challengerdjupet i Stilla havet.

• Forskar om hur stadsklimatet påverkas

[2017-02-14] Tre frågor till Fredrik Lindberg vid Institutionen för geovetenskaper som antagits som oavlönad docent i naturgeografi vid Naturvetenskapliga fakulteten, Göteborgs universitet.

• Ny studie bäddar för bättre placering av värmekraftverk på Island

[2017-02-01] En ny forskningsartikel, där huvudförfattarna är från Göteborgs universitet, ger en fingervisning om vilka områden på Island som är lämpliga att bygga värmekraftverk på.

• Stöd till tillämpad geovetenskaplig forskning

[2017-01-10] Två av tretton projekt som SGU, Statens geologiska undersökning, nu beviljar medel för finns vid institutionen för geovetenskaper vid Göteborgs universitet.

• Lyssna på Erik Sturkell i Morgonpasset

[2016-12-13] Professor Erik Sturkell medverkade i lördagens sändning av Sveriges Radios "Morgonpasset". Han tog radiostudion med storm och pratade bland annat om supervulkaner.

• Volvos miljöpris till forskare för skydd av Amazonas

[2016-11-24] Volvos miljöpris 2016 går till den brasilianske forskaren Carlos Nobre. Han får priset för sina banbrytande insatser för att skydda Amazonas, ett av jordens viktigaste ekosystem. Den 28 november håller han som pristagare sin föreläsning på Geovetarcentrum vid Göteborgs universite

• "Jag känner mig mycket hedrad"

[2016-10-19] Fyra frågor till professor Deliang Chen, institutionen för geovetenskaper, som har utsetts till ordförande i nomineringskommittén av Stockholm Water Prize av Kungliga Vetenskapsakademiens styrelse.