• Studenter ska undersöka lokala effekter av covid-19

[2020-03-25] Vårens fallstudiekurs i hållbar utveckling har i år fått ett nytt fokus. Studenterna ska nämligen studera vilka lokala och regionala effekter myndigheternas strategier för att minska spridning av covid-19 får, med fokus på hållbar utveckling. - Det här är ett 'real-time' problembaserat projekt, och det ska bli väldigt intressant att se vad de kommer fram till, säger ekosystemforskaren Louise C. Andresen, som är en av lärarna på kursen.

• Antarktis isväggar är klimatvakter inför framtiden

[2020-02-27] Antarktis inlandsis innehåller vattenmängder som kan höja vattenståndet globalt med flera meter. En ny studie, som publiceras i tidskriften Nature, visar att glaciärers isväggar har stor betydelse för klimatet genom att förhindra havsuppvärmning och avsmältning av glaciäris.

• Pedagogiskt pris till Sofia Thorsson

[2020-02-26] Årets pedagogiska pris, som delas ut av naturvetenskapliga sektionen vid Göta studentkår, gick till Sofia Thorsson, professor i naturgeografi.

• Stormarna en förklaring till stora regnmängder

[2020-02-25] SMHI varnar för höga vattenflöden i flera län och vattennivåerna fortsätter att stiga i vattendrag i Halland och Blekinge. I Nissan och Lagan är vattenflödena på en nivå som dyker upp i snitt vart femtionde år.

• Våra energisystem påverkas av klimat med ökat extremväder

[2020-02-19] Klimatförändringar med tilltagande stormar och värmeböljor, får också följder för vår energiförsörjning. Ett internationellt forskarlag har nu tagit fram en ny metod för att beräkna hur extremväder inverkar på energisystemen.