• Grönska viktigt för stadsmiljö och hälsa

[2018-01-12] Parker och grönområden betyder mycket för stadsmiljön. Urban grönska förbättrar stadens mikroklimat och luftkvaliteten. Grönområden kan också användas för rekreation och betyder mycket för den biologiska mångfalden.

• Förödande konsekvenser för klimatet med tvågradersmål

[2018-01-02] En ökning av den globala uppvärmningen med två grader jämfört med en och en halv kan orsaka mycket större konsekvenser än vad forskarna tidigare trott. Om medeltemperaturen ökar med två grader riskerar till exempel torra områden i Europa att bli öken.

• Professor Deliang Chen invald i den kinesiska vetenskapsakademin

[2017-12-20] Professor Chen är känd för sina betydande bidrag till vetenskapen i världen. Han har unik expertkunskap inom det forskningsfält som studerar klimatförändringar och deras inverkan på vattencykeln, särskilt i Tibet. Nu väljs professor Chen in i den prestigefulla vetenskapsakademin Chinese Academy of Sciences.

• Snabelstjärnan är en nyupptäckt snöflinga

[2017-12-18] Johan Casselgren från Instituttionen för geovetenskaper med i Vetenskapsradion P1.

• Mats Olvmo vinnare av Pedagogiska priset 2017

[2017-12-14] Varje år på Nobeldagen delar Göta Studentkårs Naturvetarsektion pedagogiska priset till en lärare vid varje institution inom Naturvetenskapliga fakulteten.