• Deliang Chen uttalar sig i SVT om FN:s klimatkonferens

[2019-09-25] I en artikel på SVT Nyheter uttalar sig klimatprofessor Delinag Chen om de tre viktigaste framstegen som han ser efter FN:s klimatkonferens som avslutades i måndags.

• Jättelik forskningsexpedition på väg till Arktis

[2019-09-17] Den största arktiska forskningsexpeditionen hittills lämnar snart Tromsö. Expeditionens fartyg ska frysa fast och driva med ett isflak förbi Nordpolen och vidare mot Svalbard och Grönland. Forskare från sjutton länder deltar, däribland tre forskare från Göteborgs universitet.

• Miljöförstöringen i Kina börjar minska

[2019-08-30] Under decennier har miljöförstöringen i Kina ökat i takt med den ekonomiska tillväxten. Men den kopplingen har brutits de senaste åren enligt en ny internationell forskningsstudie som publicerats i den vetenskapliga tidskriften Science Advances.

• Långvarig hetta drabbar barn på förskolor

[2019-06-19] Värmeböljan sommaren 2018 förde inte bara med sig skogsbränder utan innebar också problem för gamla och unga. Nu visar nya studier från Göteborgs universitet att hetta begränsar förskolebarns utelekar eftersom många gårdar inte kan ge tillräckligt med skugga.

• Martina är snart färdig naturgeograf

[2019-03-28] Martina Frid är 32 år och läser mastersprogrammet i geovetenskap med inriktning naturgeografi och klimatologi. Valet av utbildning kom från hennes naturintresse. Inom klimatologi lär man sig om hur klimatet fungerar, hur det har varit och hur det kan komma att bli. Efter examen vill hon arbeta med något som ger nytta för andra.