• Martina är snart färdig naturgeograf

[2019-03-28] Martina Frid är 32 år och läser mastersprogrammet i geovetenskap med inriktning naturgeografi och klimatologi. Valet av utbildning kom från hennes naturintresse. Inom klimatologi lär man sig om hur klimatet fungerar, hur det har varit och hur det kan komma att bli. Efter examen vill hon arbeta med något som ger nytta för andra.

• Två tjänster att söka inom studieadministration

[2019-03-22] Nu söker institutionen för geovetenskaper en utbildningshandläggare och en vikarierande studieadministratör. Sista ansökningsdag för båda tjänsterna är 8 april.

• Svt Nyheter rapporterar om ny forskning om utsläpp från utdikade våtmarker

[2019-03-13] Utdikade våtmarker släpper ut nästan lika mycket växthusgaser som hela vägtrafiken, enligt en studie från Göteborgs universitet. Åsa Kasimir, forskare på institutionen för geovetenskaper ligger bakom studien och hon citeras i nyheten.

• Inslag i Vetenskapsradion - Koldioxid ger mest gräs när våren är våt

[2019-02-13] Vetenskapsradion på Sveriges Radio hade i veckan ett inslag om hur växtlighet påverkas av koldioxid. I inslaget citeras Louise C. Andresen, forskare på institutionen för geovetenskaper.

• Regn har stor betydelse för hur koldioxid påverkar gräsmarker

[2019-02-11] Växtligheten på gräsmarker ökar i mindre grad av förhöjd koldioxidhalt än vad nuvarande klimatmodeller förutsätter. Gräsmarker, med våt vårsäsong, ökar sin växtlighet mest. Det visar en ny studie som publiceras i den vetenskapliga tidskriften Nature Plants.