• Pedagogiskt pris till Sofia Thorsson

[2020-02-26] Årets pedagogiska pris, som delas ut av naturvetenskapliga sektionen vid Göta studentkår, gick till Sofia Thorsson, professor i naturgeografi.

• Stormarna en förklaring till stora regnmängder

[2020-02-25] SMHI varnar för höga vattenflöden i flera län och vattennivåerna fortsätter att stiga i vattendrag i Halland och Blekinge. I Nissan och Lagan är vattenflödena på en nivå som dyker upp i snitt vart femtionde år.

• Våra energisystem påverkas av klimat med ökat extremväder

[2020-02-19] Klimatförändringar med tilltagande stormar och värmeböljor, får också följder för vår energiförsörjning. Ett internationellt forskarlag har nu tagit fram en ny metod för att beräkna hur extremväder inverkar på energisystemen.

• Bilden av Lödöse gamla kloster växer fram

[2020-02-07] Vad finns under jorden där Lödöse gamla kloster en gång stod? Hur såg det ut i mitten av 1200-talet när Lödöse dominikanerorden tog över en gammal övergiven kyrka och byggde om den till kloster? Det undersöker nu en student och personal från institutionen för geovetenskaper och institutionen för historiska studier vid Göteborgs universitet tillsammans med teknikkonsultbolaget COWI.

• Geo-forskare pratar om varma städer i Vetenskapsradion

[2020-02-06] Fredrik Lindberg och Deliang Chen medverkar i Vetenskapsradions program Klotet och pratar om hur temperaturen i städer påverkas av elektriska maskiner och lampor.