Levande frågelådan för årskurs 5

Tid: 2018-11-08 kl 09:00,
Plats: Konferenscentrum Wallenberg, Medicinaregatan 20 A

Evenemangstyp: Aktivitet

Är dina elever nyfikna? Har de kluriga frågor om naturvetenskapliga fenomen? Ta chansen och låt dem ställa frågorna direkt till våra forskare!

Polarforum 2018

Tid: 2018-11-08 kl 09:00,
Plats: Chalmers, Chalmersplatsen 1 - Scaniasalen, Chalmers konferens och restauranger, Göteborg

Evenemangstyp: Temadag, Möte, Socialt, Konferens, Seminarium

Boka in 8 november för då är det dags för årets Polarforum! Det årliga tvärvetenskapliga mötet om svensk polarforskning har hållits i Stockholm de senaste åren, men i höst kommer Polarforum för första gången till Göteborg.

Otto Nordenskjöld

Tid: 2018-11-08 kl 16:00,
Plats: Geovetarcentrum, Guldhedsgatan 5 A - Hörsalen

Evenemangstyp: Föreläsning, Socialt, Aktivitet, Seminarium, Filmvisning

Föreläsare: Sofia Thorsson, professor i naturgeografi och Roland Barthel, prefekt och professor i hydrogeologi. - Claes- Göran Alvstam, Professor emeritus i ekonomisk geografi. - Deliang Chen, professor i fysikalisk meteorologi, innehavare av August Röhss professur i naturgeografi - Björn Holmer, docent i naturgeografi. - Anders Larsson, förste bibliotekarie, Universitetsbiblioteket.

Globala målen för hållbar utveckling nr 7: Hållbar energi för alla

Tid: 2018-11-14 kl 18:00,

Evenemangstyp: Föreläsning

Denna öppna föreläsning är en del av Göteborgs centrum för hållbar utvecklings föreläsningsserie om Agenda 2030, där forskare från Chalmers och Göteborgs universitet utifrån sin forskning berättar om ett av de globala målen och vad vi kan göra för att uppnå det. Vid detta tillfälle är det dags för mål nr 7: Hållbar energi för alla.

Föreläsare: Maria Grahn, Chalmers

Sidansvarig: Henrik Thelin|Sidan uppdaterades: 2018-09-23