Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Geovetenskaper på Vetenskapsfestivalen 2018

Socialt, Aktivitet, Workshop, Mässa

Vetenskapsfestivalen är tvärvetenskaplig, årligen återkommande i Göteborg och medlem av European Science Events Association, EUSEA - ett nätverk för populärvetenskapliga evenemang som arbetar för att öka uppmärksamheten kring forskning och utbildning. Evenemanget är miljödiplomerat.

Varje år görs nära 70 000 besök på festivalens 350 unika föreläsningar, workshops, debatter och aktiviteter spridda på ett 30-tal platser i Göteborg.

Syftet är att uppmuntra till högre studier och att skapa positiva attityder till forskning och vetenskap.

Den internationella Vetenskapsfestivalen i Göteborg är Sveriges största kunskapsfest och ett av Europas ledande populärvetenskapliga evenemang. Vars syfte är är att uppmuntra till högre studier och att skapa positiva attityder till forskning och vetenskap.

Institutionen för geovetenskaper kommer medverka i, och bidra med sin närvaro genom ett flertal kreativa och inspirerande sammanhang. Utifrån årets tema "Vad är vi?", är vi med under Vetenskapsfestivalen på olika populära platser i Göteborg och lyfter temats frågor som: Varför följer vi strömmen? Varför tar vi avstånd? I tider av oro uppstår aktivism och rörelser men vad är det egentligen som får oss att organisera oss? Eller vilka mekanismer som styr vårt handlande i sociala medier.

Inom våra kärnämnen kommer vi dels arrangera aktiviteter för skolungdomar både inne på och utanför runt om Geovetarcentrum vid Wavrinskys plats i Skolprogrammet. Institutionen kommer även att medverka i det Öppna programmet i form av workshops i Nordstan, dessutom är tre stycken av våra forskare med i Vetenskapsrouletten på Liseberg.

Under hela fredagen och lördagen 20-21 april finns vi representerade i Nordstan och området för workshops. Två personer från geovtenskaper här på Göteborgs universitet kommer tillsammans med två forskare från Lunds univeritet företräda ICOS Sweden. Deras programpunkt heter "Mätningen: Från datapunkt till klimatförstörelse." och kommer visa och förklar hur det stora antalet mätstationer som ingår i ett större nätverk används för att exempelvis öka kunskapen om klimatförändringar.

Vi bidrar till festivalen med våra framstående geovetenskapliga kunskaper inom geografi, geologi, naturgeografi och klimatologi. Med det som underlag, tillsammans med brinnande entusiasm, försöker vi bland annat ge svar på många av de frågor som ryms inom årets tema "Vad är vi?"

För att läsa mer om respektive evenemang se vidare i vår kalender. Där finns mer information om vilka dagar, tider, platser och forskare som medverkar.

Datum & tid: 2018-04-16

Kategorier: Naturvetenskap

Arrangör: Göteborg & Co

Plats: Göteborg Nordstan

Evenemangslänk: Läs mer om Geovetenskaper på Vetenskapsfestivalen 2018

Kontaktperson: Henrik Thelin

Kontaktinformation

Institutionen för geovetenskaper

Box 460, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Guldhedsgatan 5A, 413 20 Göteborg

Telefon:
031-786 00 00

Fax:
031-786 19 86

Sidansvarig: Henrik Thelin|Sidan uppdaterades: 2018-09-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?