• Vintergröna ris breder ut sig i fjällvärlden

[2019-01-16] Vintergröna ris, som lingon och kråkbär, ökar i omfattning på tundran i arktiska miljöer. Riset har på många platser fördubblat sin utbredning, visar ny forskning.

• Jennie Olsson landade praktik på NASA

[2018-12-07] Masterstudenten Jennie Olsson som inriktat sig på bergrundgeologi sökte praktik på NASA genom Rymdstyrelsen. Redan den 7 januari 2019 påbörjar hon sin praktik vid Goddard Space Flight Center (GSFC) strax utanför Washington D.C.. Bland annat kommer hon utföra dateringsprover på meteoriter.

• Årets julkalender om Globala målen

[2018-12-07] Följ "SDG Christmas Calender 2018" på webben och öppna 17 luckor för en hållbar framtid! Varje dag, från första till sjuttonde december, presenterar Göteborgs centrum för hållbar utveckling ett av de globala målen för hållbar utveckling. Möt forskare på Chalmers och Göteborgs universitet som i korta filmer berättar om varför målet är viktigt och hur det hänger ihop med andra mål.

• Spionen upptäcker Skogaryd forskningsstation

[2018-12-03] Institutionen för geovetenskaper driver den internationella forskningsstationen Skogaryd. I bildreportaget "GU utanför Göteborg" presenteras den verksamhet som pågått sedan 2005 i området. Tekniker David Allbrand har visat runt reportageteamet från studenttidningen Götheborske Spionen.

• Otto Nordenskjöld uppmärksammades av Vetenskapsradions veckomagasin

[2018-11-19] Vetenskapsradions veckomagasin, Sveriges Radio P1, uppmärksammade Otto Nordenskjöld. I inslaget hörs Sofia Thorsson, professsor vid Instititutionen för geovetenskaper som bland annat fann bilder som få haft möjlighet att beskåda.

• 52 miljoner från VR inom natur- och teknikvetenskap

[2018-11-05] Sexton forskare vid Göteborgs universitet har tilldelas knappt 52 miljoner kronor från Vetenskapsrådets utlysning inom natur- och teknikvetenskap.

• Mastersstudenter bloggar och Instagrammar från Oman

[2018-11-05] Mastersstudenterna Andrea och Niclas bloggar och instgrammar från sin exkursion till Oman. Följ dem via vår forskarblogg och Instagram.

• Ämnets dag: Geografi

[2018-11-01] Ämnets dag är ett tillfälle där verksamma lärare i grund- och gymnasieskolan erbjuds ämnesfördjupande fortbildning hos institutioner vid Göteborgs universitet. Eftersom ämneslärarutbildningen i geografi ges vid Institutionen för geovetenskaper så anordnades fortbildningen på Geovetarcentrum.

• Doktorand i geovetenskaper sökes

[2018-10-29] Vi söker efter en doktorand i geovetenskaper - Proveniensanalys av Snöbollsjordens sediment

• Ny metod kartlägger hur is format landskap på Mars

[2018-10-19] Isens betydelse för hur planeten Mars landskap ser ut är lite av en gåta. Genom en ny metod ökar nu förståelsen för hur isen påverkat landskapet på de norra slätterna på Mars.