• Extrajobb på Vetenskapsfestivalen

[2018-02-16] Under Vetenskapsfestivalen möter allmänhet och skola forskarvärlden i olika miljöer och former, som t.ex. workshops, experiment, föreläsningar och utställningar. Vetenskapsfestivalen rekryterar ca 70 personer till jobb som föreläsningsvärdar, arenavärdar samt handledare till experimentverkstaden.

• Ny metod lyfter fram grönskans betydelse för staden

[2018-01-24] Trots grönskans betydelse för hälsa och miljö har förtätningen av svenska städer under de senaste decennierna lett till att grönskan minskat i våra städer. En grupp forskare har därför, tillsammans med tjänstemän och praktiker, tagit fram en ny metod för hur ekosystemtjänster från stadens grönområden kan bedömas och värderas.

• Grönska viktigt för stadsmiljö och hälsa

[2018-01-12] Parker och grönområden betyder mycket för stadsmiljön. Urban grönska förbättrar stadens mikroklimat och luftkvaliteten. Grönområden kan också användas för rekreation och betyder mycket för den biologiska mångfalden.

• Förödande konsekvenser för klimatet med tvågradersmål

[2018-01-02] En ökning av den globala uppvärmningen med två grader jämfört med en och en halv kan orsaka mycket större konsekvenser än vad forskarna tidigare trott. Om medeltemperaturen ökar med två grader riskerar till exempel torra områden i Europa att bli öken.

• Professor Deliang Chen invald i den kinesiska vetenskapsakademin

[2017-12-20] Professor Chen är känd för sina betydande bidrag till vetenskapen i världen. Han har unik expertkunskap inom det forskningsfält som studerar klimatförändringar och deras inverkan på vattencykeln, särskilt i Tibet. Nu väljs professor Chen in i den prestigefulla vetenskapsakademin Chinese Academy of Sciences.

• Snabelstjärnan är en nyupptäckt snöflinga

[2017-12-18] Johan Casselgren från Instituttionen för geovetenskaper med i Vetenskapsradion P1.

• Mats Olvmo vinnare av Pedagogiska priset 2017

[2017-12-14] Varje år på Nobeldagen delar Göta Studentkårs Naturvetarsektion pedagogiska priset till en lärare vid varje institution inom Naturvetenskapliga fakulteten.

• SDG Christmas Calendar Goal 13

[2017-12-13] Watch interview with Deliang Chen, Earth Science at University of Gothenburg, about Sustainable Development Goal number 13: Climate Action.

• Grattis Alexander Walther till utmärkelsen för dina förtjänstfulla insatser

[2017-11-16] Varje år tilldelas ett pris vid varje institution till en person som har utmärkt sig iom "förtjänstfulla insatser" som lärare inom utbildningarna. Ingen var mer värd priset detta år än Alexander Walther.

• Erik Sturkell pratade meteoriter i Morgonpasset i P3

[2017-11-10] Tidigare har Erik Sturkell pratat om vulkaner i Morgonpasset. Den här gången berättade han om meteroiter.