Kinesisk delegation besökte institutionen

Nyhet: 2017-08-14

Den 14 juni fick institutionen för geovetenskaper besök av en kinesisk vetenskaplig delegation på ministernivå, ledd av Yong Shang. Syftet med besöket var att diskutera gemensamma forsknings- och utbildningsinsatser mellan kinesiska institutioner och institutionen för geovetenskaper. En av punkterna som diskuterades var möjligheten att tillsammans inrätta ett gemensamt centrum på institutionen för geovetenskaper för det internationella forskningsprogrammet TPE(Third Pole Environment)som leds av Chinese Academy of Sciences (ITPCAS).

• Grönska viktigt för stadsmiljö och hälsa

[2018-01-12] Parker och grönområden betyder mycket för stadsmiljön. Urban grönska förbättrar stadens mikroklimat och luftkvaliteten. Grönområden kan också användas för rekreation och betyder mycket för den biologiska mångfalden.

• Förödande konsekvenser för klimatet med tvågradersmål

[2018-01-02] En ökning av den globala uppvärmningen med två grader jämfört med en och en halv kan orsaka mycket större konsekvenser än vad forskarna tidigare trott. Om medeltemperaturen ökar med två grader riskerar till exempel torra områden i Europa att bli öken.

• Professor Deliang Chen invald i den kinesiska vetenskapsakademin

[2017-12-20] Professor Chen är känd för sina betydande bidrag till vetenskapen i världen. Han har unik expertkunskap inom det forskningsfält som studerar klimatförändringar och deras inverkan på vattencykeln, särskilt i Tibet. Nu väljs professor Chen in i den prestigefulla vetenskapsakademin Chinese Academy of Sciences.

• Snabelstjärnan är en nyupptäckt snöflinga

[2017-12-18] Johan Casselgren från Instituttionen för geovetenskaper med i Vetenskapsradion P1.

• Mats Olvmo vinnare av Pedagogiska priset 2017

[2017-12-14] Varje år på Nobeldagen delar Göta Studentkårs Naturvetarsektion pedagogiska priset till en lärare vid varje institution inom Naturvetenskapliga fakulteten.

• SDG Christmas Calendar Goal 13

[2017-12-13] Watch interview with Deliang Chen, Earth Science at University of Gothenburg, about Sustainable Development Goal number 13: Climate Action.

• Grattis Alexander Walther till utmärkelsen för dina förtjänstfulla insatser

[2017-11-16] Varje år tilldelas ett pris vid varje institution till en person som har utmärkt sig iom "förtjänstfulla insatser" som lärare inom utbildningarna. Ingen var mer värd priset detta år än Alexander Walther.

• Erik Sturkell pratade meteoriter i Morgonpasset i P3

[2017-11-10] Tidigare har Erik Sturkell pratat om vulkaner i Morgonpasset. Den här gången berättade han om meteroiter.

• Utbildningsadministratör sökes!

[2017-10-27] Vi söker en utbildningsadministratör med sinne för studievägledning till en delad tjänst mellan Institutionen för geovetenskaper och Institutionen för geovetenskaper.

• Studieadministratör sökes

[2017-10-16] Nu söker vi efter en studieadministratör till en delad tjänst mellan Institutionen för kulturvård och Institutionen för geovetenskaper. Sista ansökningsdag är den 26 oktober 2017.