Doktorand i geovetenskaper sökes

Nyhet: 2018-10-29

Vi söker en person som brinner för att arbeta på sedimentära bergarter från en av de mest spännande tidsperioderna, Cryogenianen, där glaciärer täckte stora delar av jorden, även kallat "Snöbollsjorden".

Kärnan i projektet är tanken att ursprunget av glacialt material och därmed glaciärernas dynamik kan utredas genom provenacestudier. Här kan doktoranden använda sig av den senaste analytiska utrustningen här i Göteborg (Laser Ablation kopplad till en Agilent 8800QQQ, Micro-Raman) och i partnerlaboratorier runt om i världen (Adelaide, Melbourne). I synnerhet kommer en framväxande teknik utvecklad i Göteborg, in situ Rb-Sr-dating, att tillämpas.

Kontaktuppgifter för anställningen

Om du har några frågor, vänligen kontakta universitetslektor Thomas Zack på mail zack@gvc.gu.se.