Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Forskar om hur stadsklimatet påverkas

Nyhet: 2017-02-13

Tre frågor till Fredrik Lindberg vid Institutionen för geovetenskaper som antagits som oavlönad docent i naturgeografi vid Naturvetenskapliga fakulteten, Göteborgs universitet.

1) Vad handlar din forskning om?

Min forskning handlar om hur bebyggelsen och mänskliga aktiviteter påverkar det lokala klimatet i den urbana miljön och hur detta i sin tur påverkar oss människor som bor i staden.

2) Hur kan din forskning användas av samhället?

Genom att beakta bebyggelsens inverkan på det lokala klimatet kan man planera sitt stadsrum med tanke på klimatet och där igenom minska negativa effekter som till exempel vind, sol eller skugga kan ge och där igenom kan vi skapa en mer trivsam urban miljö för oss människor att vistas i.

3) Vad blir mest spännande i framtiden?

Mest spännande i framtiden är att sätta in min forskning i ett klimatförändringsperspektiv. Ett varmare klimat i framtiden kommer att påverka oss människor och då staden generellt sett är varmare än dess omkringliggande landsbygd kommer vi som bor i staden påverkas i en större grad av de framtida klimatförändringarna.
 

AV:

Artikeln publicerades först på: science.gu.se

Sidansvarig: Henrik Thelin|Sidan uppdaterades: 2012-09-17
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://gvc.gu.se/aktuellt/Nyheter/Nyheter+Detalj//forskar-om-hur-stadsklimatet-paverkas.cid1426351
Utskriftsdatum: 2017-12-17