Institutionen för geovetenskaper uppmärksammar Geologins dag med ett "Instaquiz" på temat "Geologer i film"

Nyhet: 2018-09-07

Geologins dagVi på Institutionen för geovetenskaper uppmärksammar Geologins dag den 8 september 2018. Det gör vi genom att dela med oss av och visa upp en del av vårt populärvetenskapliga innehåll på våra populärvetenskapliga webbsidor.

Vi vill dela med oss av det omfattande materialet och har därför sammanställt 8 frågor plus 1 bonusfråga på temat "Geologer i film". Detta är ingen tävling utan mer inriktat på att väcka intresse för geologi.

För att kunna svara på frågorna behöver du klicka dig igenom ett flertal recensioner på vår webbsida som några av våra geologer sammanställt. De har skrivit ett flertal recensioner på ett antal filmer där geologer förekommer. De har även sammanställt statistik och bland annat skrivit populärvetenskapliga artiklar för det popuärvetenskapliga magasinet Geologiskt Forum på samma tema.

Följ oss på www.instagram.com/gvcgu och svara på frågorna i kommentarsfälten på respektive fråga.