Officiell invigning av TPE:s svenska kontor

Nyhet: 2018-09-25

TPE:s ordförande Tandong Yao och Institutionen för geovetenskaper under tecknar Memorium of Understanding

Måndagen den 24 september hölls den officiella invigningsceremonin för det svenska TPE (Third Pole Enviornment) kontoret. Hörsalen inne på Geovetarcentrum var fullsatt till sista plats när Institutionen för geovetenskapers prefekt, professor Roland Barthel, undertecknade ett Memorium of Understanding (MoU) tillsammans med TPE:s ordförande, professor Tandong Yao.

Efter att båda parter undertecknat dokumentet avtäcktes även skylten för Sweden Third Pole Environment Office. Det svenska TPE-kontoret finns nu på Institutionen för geovetenskaper på Göteborgs universitet, inne på Geovetarcentrum på plan 4 och i rum 4.052A. Invigningsceremonin var en del av den, 8:e i ordningen, TPE-workshop som i år arrangeras i Göteborg 24-26 september.

Professor Deliang Chen, som är kontorschef för det nyinrättade TPE-kontoret, gav under ceremonin en kort introduktion om förbindelsen mellan Institutionen för geovetenskaper och TPE. Därefter gavs en presentation av TPE:s ordförande professor Tandong Yao med en kort sammanfattning över TPE:s globala verksamhet och vision. Även institutionens prefekt Roland Barthel och Göteborgs universitets prorektor professor Mattias Goksör gav varsina tal om betydelsen för ett starkare samarbete tillsammans med TPE.

Ceremonin avslutades med ett kortare mingel med kaffe och tårta innan evenemanget fortsatte med GoCas-föreläsningar och panelsamtal under den resterande delen av eftermiddagen.