Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Spionen upptäcker Skogaryd forskningsstation

Nyhet: 2018-12-03

Uppslaget om forskniingsstationen Skogaryd i Götheborkse Spionen.Institutionen för geovetenskaper driver den internationella forskningsstationen Skogaryd. I bildreportaget ”GU utanför Göteborg” presenteras den verksamhet som pågått sedan 2005 i området. Tekniker David Allbrand har visat runt reportageteamet från studenttidningen Götheborske Spionen.

Genom ett bildreportage lyfter Spionen i det senaste numret fram flera platser och faciliteter långt utanför Göteborg, men som är en del av Göteborgs universitet. I det uppslag som visar bilderna från Skogaryd syns ett, av totalt 16 stycken flödesstationer, där prover samlas in. På en annan bild syns masterstudenten i geologi, Linnéa Johansson, när hon tar vattenprover.

En tredje bild visar ett av de två torp som finns i området. Torpen fungerar som övernattningsfaciliteter och som bebos periodvis under olika lång tid såväl tillresta forskare, studenter och andra besökare.

Läs mer om:
 

AV:

Sidansvarig: Emma Sjöberg|Sidan uppdaterades: 2018-03-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?