Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Spionen upptäcker Skogaryd forskningsstation

Nyhet: 2018-12-03

Uppslaget om forskniingsstationen Skogaryd i Götheborkse Spionen.Institutionen för geovetenskaper driver den internationella forskningsstationen Skogaryd. I bildreportaget ”GU utanför Göteborg” presenteras den verksamhet som pågått sedan 2005 i området. Tekniker David Allbrand har visat runt reportageteamet från studenttidningen Götheborske Spionen.

Genom ett bildreportage lyfter Spionen i det senaste numret fram flera platser och faciliteter långt utanför Göteborg, men som är en del av Göteborgs universitet. I det uppslag som visar bilderna från Skogaryd syns ett, av totalt 16 stycken flödesstationer, där prover samlas in. På en annan bild syns masterstudenten i geologi, Linnéa Johansson, när hon tar vattenprover.

En tredje bild visar ett av de två torp som finns i området. Torpen fungerar som övernattningsfaciliteter och som bebos periodvis under olika lång tid såväl tillresta forskare, studenter och andra besökare.

Läs mer om:
 

AV:

Sidansvarig: Emma Sjöberg|Sidan uppdaterades: 2018-03-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://gvc.gu.se/aktuellt/Nyheter/Nyheter+Detalj//spionen-upptacker-skogaryd-forskningsstation.cid1600842
Utskriftsdatum: 2020-04-04