Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se
Starta eller stoppa snurran
  • Latnjajaure Fältstation

  • Nutrient analysis

  • Fältvandring på Lanna försöksstation, där mätutrustning finns

Forskning inom klimat och geologi

Institutionen för geovetenskaper har en stark forskningsprofil som har delats upp i två temaområden: klimat och geologi. Inom de olika huvudområdena bedriver vi en mängd olika forskningsprojekt inom mer specifika ämnesområden.

För att läsa mer om aktuell forskning vid insitutionen så kan du använda genvägarna längre ner på sidan.

Ämnesområden Klimat

Klimatforskningen bedrivs i ett flertal miljöer: från Arktis till tropikerna, på land och i vatten, i avlägsna bergsområden och i stadsmiljö. Vi bedriver forskning om hur klimatet har varierat bakåt i tiden, variationer i nutid och hur klimatet kan tänkas variera i framtiden. Denna kunskap används för att ge samhället tillförlitlig information om effekter av klimatförändringar, och vad dessa innebär.

Ämnesområden Geologi

De metaller och mineraler som idag är mycket eftertraktade i vårt samhälle kommer från berg och sediment. Flertalet av de risker som hotar både människans och miljöns välbefinnande har sitt ursprung i miljöer som är geologiska.

Följ våra forskare via deras blogg

På bloggen publicerar våra forskare inlägg från när de befinner sig på någon spännande plats på jorden. Eller om de har gjort en intressant uptäckt. Klicka på något av inläggen ovanför för att läsa mer.

Sidansvarig: Emma Sjöberg|Sidan uppdaterades: 2018-10-05
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?