Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Earth Systems Science-seminarier

ESS-seminarierna är en gemensam seminarieserie mellan flera av institutionerna vid naturvetenskapliga fakulteten. ESS står för Earth Systems Sciences, och seminarierna hålls ett antal gånger varje termin.

Earth System Science är ett relativt nytt forskningsområde där sampelet mellan atmosfär, hydrosfär, fast jord, snö/is, biosfär och mänsklig aktivitet studeras. Omfattande forskning som bedrivs på olika institutioner inom naturvetenskapliga fakulteten vid Göteborgs universitet innefattas i denna ram.

För att främja ytterligare utveckling av ESS och tillhandahålla en mötesplats för forskare som är verksamma från olika delar av fakulteten startades en ESS-seminarieserie 2013.

Information om aktuella ESS-seminarier finns i de medverkande institutionernas kalendrar.

Kontaktpersoner

Deliang Chen, institutionen för geovetenskaper
Leif Andersson, institutionen för marina vetenskaper
Håkan Pleijel, institutionen för biologi och miljövetenskaper

Nordenskjöld Lectures

En del av seminarierna utgörs av de högprofilerade Nordenskjöld Lectures-sessionerna, då internationellt erkända forskare inom ESS-området bjuds in för att föreläsa. Seminarierna är döpta efter Otto Nordenskjöld, pionjär inom polarforskning och Göteborgs universitets första professor inom naturvetenskap. Läs mer om Nordenskjöld Lectures på Naturvetenskapliga fakultetens webbplats

Sidansvarig: Henrik Thelin|Sidan uppdaterades: 2016-09-27
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?