Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se
Starta eller stoppa snurran

Studera jorden med oss, på Göteborgs universitet

Inom ämnena geografi och geovetenskap studeras jorden - landmassorna, haven och atmosfären. Kunskaper om hur våra gemensamma resurser på vår planet utnyttjas av människan och de konsekvenser som kan uppstå.

Kunskaper som är specialiserade inom dessa områden är idag mycket efteraktade på arbetsmarknaden. Institutionen för geovetenskaper på Göteborgs universitet har tillgång till fantastiska resurser för att tillgodose både utbildningar och studenter med den kunskap som många arbetsgivare skriker efter.

Stor efterfrågan på geovetare!

Behovet av geovetare ökar i samhället. Därför behövs också fler som har kunskaper om luft, mark och vatten. Dels för att öka förståelsen för miljö och klimatförändringar som påverkar både naturen och samhället. Men även för att öka medvetenheten om hållbara sätt för att kunna fortsätta att utvinna råvaror från olika naturresurser.

Som geovetare eller geograf kan du studera allt ifrån hur vi bygger hållbara städer, till hur ökade utsläpp av olika slag påverkar atmosfären. Även kunskap om riskbedömningar utifrån de faktorer som exempelvis kan skapa jord- eller snöskred och hur de kan undvikas. Med geovetenskapliga kompetenser bidrar du till en mer hållbar framtid för människor och natur.

Studierelaterad information

Följ oss på Instagram: @gvcgu

På vårt instagramkonto publicerar både studenter och forskare bilder från olika exkursioner och studieresor. Vi publicerar även bilder från aktuella händelser där institutionen är representerad

Vi använder oss regelbundet av följande hashtags: #gvcgu, #naturvetenskapgu och #thisisgu.


Sidansvarig: Emma Sjöberg|Sidan uppdaterades: 2018-10-04
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?