Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Program i Geografi och Geovetenskap

Läs om våra utbildningar i biologi och molekylärbiologi

Läs om våra utbildningar i fysik Vi erbjuder ett antal färdiga utbildningsprogram på grund och avancerad nivå hos oss vid Institutionen för geovetenskaper. Program är ett på förhand sammansatt paket av kurser, även om många program har ett antal valbara kurser.

Vi har två kandidatprogram på grundnivå, ett i Geografi och ett i Geovetenskap. Vi kan även erbjuda dig möjligheten att fortsätta dina studier inom samma ämnesområde, med två stycken masterprogram på avancerad nivå.

Förutom våra två egna ämnesområden så ges även lärarutbildningen för ämneslärare i geografi vid vår institution. Vi har dessutom ett stort utbud av fristående kurser inom de geovetenskapliga ämnesområdena. Mer information hittar du via knapparna längre ned på sidan.

Kandidatprogram på grundnivå, 180 hp

Som ny student söker du till grundnivån och läser ett kandidatprogram. Efter att ha läst i minst tre år kan du gå vidare till avancerad nivå och bygga på din utbildning med ett tvåårigt masterprogram inom din inriktning.

Masterprogram på avancerad nivå, 120 hp

En masterexamen ger dig både bredd och fördjupning som ökar dina möjligheter på arbetsmarknaden efter avslutad utbildning. Dessutom ges du möjligheter att komplettera din naturvetenskapliga profil med kurser i samhällsvetenskap och/eller ekonomi. Det ger dig även utrymme för längre studier utomlands.

En masterexamen kräver ett examensarbete på 30, 45 eller 60 hp på avancerad nivå inom din inriktning. Majoriteten av examensarbeten som utförs inom geovetenskapliga masterutbildningar är arbetsplatsförlagda.

Sidansvarig: Emma Sjöberg|Sidan uppdaterades: 2018-10-04
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?