Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Välkommen till Geovetarcentrum

Institutionen för geovetenskaper är inrymd i Geovetarcentrum på toppen av Guldhedsberget strax intill Wavrinskys plats. Här samsas olika inriktningar av geovetenskap under ett och samma tak.

Huset har en öppen miljö, med bland annat en inglasad ljusgård där de flesta av studenterna brukar sitta och plugga, luncha eller umgås med andra studenter. Institutionen är relativt liten, vilket skapar en nära kontakt och gemenskap mellan studenter, forskare och övrig personal.

Föreläsningssalarna är i varierande storlekar med allt från stora hörsalar för cirka 120 personer ner till grupprum som rymmer sex-åtta personer och där man som student kan sitta och plugga i lugn och ro. Det finns ett flertal datorsalar med datorer som är laddade med GIS- och programmeringsprogram. Trådlöst nätverk finns tillgängligt i hela huset.

I huset finns även institutionen för kulturvård, institutionen för marina vetenskaper samt fakultetskansliet för naturvetenskap.

Geovetenskapliga biblioteket

Sedan hösten 2016 har Geovetenskapliga biblioteket flyttat från Geovetarcentrum till Biomedicinska biblioteket på Medicinaregatan.
Läs mer om Geovetenskapliga biblioteket

Området kring Geovetarcentrum

Ett stenkast från den norra ingången till Geovetarcentrum finns Guldhedstorget. Där finns bland annat en närlivsbutik och två lunchrestauranger. I närheten finns även grönområden.

Kollektivtrafik

Geovetarcentrum är beläget alldeles intill hållplatsen Wavrinskys plats med gott om buss- och spårvagnsförbindelser till olika delar av Göteborg. En resa till knutpunkten Brunnsparken tar ungefär tio minuter.

studiemiljöbilder 220px
studiemiljöbilder 220px
studiemiljöbilder 220px
studiemiljöbilder 220px
Sidansvarig: Henrik Thelin|Sidan uppdaterades: 2017-05-24
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?